Ik ben diëtiste, wetenschapper maar vooral ook zelf mama...

Door zelf mama te worden kon ik ‘aan den lijve’ ondervinden hoe moeilijk het soms is om nog een evenwichtige maaltijd op tafel te toveren, en de uitdagingen van het leren eten van mijn zoontje. Ik wil nu graag andere (aanstaande) ouders helpen om deze drempels te overwinnen, zodat ze zich gelukkig en niet gestresseerd voelen bij hun voedingsgewoontes en de bijzondere gezinsmomenten aan tafel.

 

Sinds mijn zoontje zelfstandig leerde eten ben ik bovendien enorm geboeid door dit leerproces en hoe we onze kinderen hier het beste in kunnen begeleiden. Het boeit me enorm hoe we hen kunnen stimuleren om dit zelfstandig en op een gezonde manier te leren. Omdat ik het belangrijk vind te werken vanuit een gezinsgerichte aanpak schoolde ik me dus bij over voeding bij kinderen en adolescenten, zodat ik advies naar het hele gezin toe kan geven.


Opleidingen

- Master of Science in de Biomedische wetenschappen (Ugent: 2007 – 2012)

- Bachelor Voedings- en dieetkunde (Odisee: 2011 – 2014)

- Permanente vorming ‘Voeding jonge kind en adolescent’ (Odisee: 2021)

 

Doctorandus in de bewegingswetenschappen (VUB) en biomedische wetenschappen (KUL) met als onderwerp "Body weight, body composition and energy balance related behavior during the transition to parenthood" (2018 - ...)

www.transparents.be

https://move.research.vub.be/nl/transparentsnl